Tim Akkerman & the Ivy League tijdens Locked & Live, foto's door Photo Anya.
Eefje de Visser trad op tijdens Locked & Live, dit keer niet vanuit Het Podium, maar vanuit Theater De Tamboer
Meis speelde tijdens Locked & Live op 10 december in Het Podium, foto's door Photo Anya.
  • alternatief
  • metal
  • pop
  • rock
  • singer-songwriter

Locked & Live - Geschiedenis

Opgericht
2020
Edities
2020, 2021
Line up
Eefje de Visser, Jett Rebel, Someone, EUT, Tim Akkerman, Ten Times A Million, Paceshifters, Meis, Money and the Man, Jimmy Diamond, Heidevolk, Mayleaf, Hang Youth, Wies, RONDÉ en een Poppunt Drenthe-special met Isa Zwart, Skroetbalg en TAMAR

Locked & Live in Het Podium

Vanaf 25 november 2020 bood het initiatief Locked & Live met livestreaming vanuit poppodium Het Podium in Hoogeveen een online podium aan artiesten. Opgezet door een aantal professionals uit de muziekindustrie, presenteerde Locked & Live het beste uit het diverse Nederlandse muzieklandschap van dat moment.

Locked & Live geschiedenis

De eerste reeks Locked & Live shows bestond uit optredens van Eefje de Visser, Jett Rebel, Someone, EUT, Tim Akkerman, Ten Times A Million, Paceshifters, Meis, Money and the Man, Jimmy Diamond, Heidevolk en Mayleaf. Bij deze shows mocht een klein groepje fans aanwezig zijn, verder konden fans meekijken via een livestream. Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, werden de artiesten en crew financieel gesteund in de moeilijke corona-tijd.

De tweede reeks shows vond plaats vanuit Theater De Tamboer, vanwege de lockdown en coronamaatregelen. Tijdens de tweede Locked & Live waren er optredens van Hang Youth, Wies, RONDÉ en een Poppunt Drenthe-special met Isa Zwart, Skroetbalg en TAMAR.

“Muziek is belangrijk”

Het project werd opgezet door experts op vele vakgebieden vanuit het Nederlandse muzieklandschap, die de handen ineen hadden geslagen vanuit hun passie voor het vak en de wens om iets te doen voor muzikanten en crew. “Muziek laat ons juist nu zien dat de wereld meer is dan politiek, economie en de dagelijkse drukte waarin we leven. Muziek laat ons zien dat we verbinding kunnen maken, zelfs als we verschillende talen spreken. Muziek is een snelkoppeling naar onze emoties. Muziek is belangrijk voor ons, voor jou, voor de wereld. Dat maakt muzikanten ook belangrijk. We geven om muzikanten en hun crew,” aldus de organisatie. “Niets is zeker en elk klein ding is mooi, COVID19 heeft ons dat geleerd.”

Wie ook om artiesten geeft is KINK. Sinds 2019 is de radiozender weer volop zichtbaar als dé stem van alternatieve muziek in Nederland. Een samenwerking met KINK paste Locked & Live dan ook als een handschoen.

Anderen bekeken ook

Tim Akkerman - Biografie

Heidevolk - biografie

Eefje de Visser - Biografie

Jett Rebel - Biografie