Jett Rebel exclusieve tour in december 2019.
Jett Rebel in december 2019 in Het Podium.
  • pop
  • rock

Jett Rebel - Biografie

Naam
Jelte Steven Tuinstra
Geboortedatum
24 januari 1991
Geboorteplaats
Den Haag
Awards
3FM Serious Talent Award, 3FM Beste Nieuwkomer, Edison Beste Nieuwkomer, 3FM Beste Live act, Zilveren Notekraker, 3FM Best Social, Elle Personal Style Award
Website
jettrebel.nl

Jett Rebel in Het Podium

Multi-instrumentalist Jett Rebel stond al meerdere malen in Het Podium in Hoogeveen. Op 9 december 2020 speelde hij een Locked & Live concert, waarbij slechts een klein groepje fans aanwezig was. 

Locked & Live

De Locked & Live concertreeks is een initiatief van een aantal muziekprofessionals, waarmee het beste van Nederlandse muziekbodem een online podium werd geboden. Via een tiental livestream concerten vanuit Het Podium konden fans in coronatijd toch genieten van een concert. De tickets werden verkocht op basis van het 'pay what you want' principe, alle inkomsten gingen rechtstreeks naar artiesten en crew. Jett Rebel was één van de artiesten die voor Locked & Live naar Hoogeveen afreisde. Het was een unieke set, waarin hij covers speelde en zichzelf op gitaar en drums begeleidde. Een klein groepje fans was zo gelukkig om hierbij aanwezig te zijn. 

Live Forever Tour

Met zijn Live Forever Tour deed Jett Rebel slechts vijf kleine poppodia door heel Nederland aan, waaronder Het Podium in Hoogeveen. In eerste instantie zou hij in december 2019 maar liefst twee keer in Het Podium staan. Vanwege persoonlijke omstandigheden gaf hij het tweede concert echter in januari 2020. Beide avonden waren intiem, precies zoals hij voor ogen had. Hij wilde weer eens de interactie aan kunnen gaan met zijn publiek en back to basic gaan. In een uitverkochte zaal bracht hij rock-'n-roll in de puurste vorm!

De tour was ter ere van het, op 29 november verschenen, live-album Live Forever. Een album waarop alle nummers live zijn opgenomen, tijdens verschillende festivals zoals Parkpop, Concert At Sea en Pinkpop.

Biografie van Jett Rebel

Jelte Steven Tuinstra wordt geboren in Den Haag. Muziek wordt hem er met de paplepel ingegoten aangezien zijn ouders in socialistische muziekgroepen speelden. Iedere zondag gaat hij met hen mee naar de muziekgroep Verenigde Oost Nederlandse Kompanjie, ook wel VONK genoemd. Deze muziekgroep speelt veel tijdens demonstraties, die onder andere over racisme, wapens en nucleaire energie gaan. Iets dat Jelte uiteindelijk meeneemt in zijn eigen muziek. 

Dat Jelte muzikaal is aangelegd, blijkt wel uit zijn talent voor het spelen van instrumenten. Zo speelt hij vanaf zijn vijfde levensjaar al drum, was hij zes toen hij piano leerde spelen, op achtjarige leeftijd kwam daar gitaar bij en later ook basgitaar. Op wat latere leeftijd kreeg hij interesse in synthesizers en andere snaar- en blaasinstrumenten. Ook met zingen begint hij al op jonge leeftijd. Onder andere in een jeugdkoor, maar al snel ook voor landelijke televisie door onder andere zijn deelname aan het Junior Songfestival. 

Het is dan ook niet verrassend dat Jelte de muziekwereld ingaat en zijn eigen EP's uitbrengt. De eerste ziet het levenslicht in 2013, genaamd Venus. Een tweede, Mars, verschijnt een paar maanden later in 2014. De nummers worden positief ontvangen door verschillende radiozenders. Niet snel daarna wordt hij uitgenodigd om op te treden bij verschillende televisieprogramma's zoals DWDD, Serious Request en Toppop3. In datzelfde jaar wordt hij door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Het fenomeen Jett Rebel is dan officieel bekend bij het grote publiek! 

Inmiddels heeft hij meerdere albums en hitnoteringen op zijn naam staan en succes in binnen- en buitenland. Hij speelde op verschillende podia zoals Paradiso, North Sea Jazz Festival, Eurosonic Noorderslag, AFAS Live, Lowlands en - zijn grootste concert ooit in - Rotterdam Ahoy. 

Privéleven van Jett Rebel 

Jett Rebel's socialistische ouders zijn een belangrijke invloed geweest op zijn muziek. Waar zij demonstreerden tegen racisme, snijdt hij vaak onderwerpen aan zoals humaniteit, anti-racisme en gelijkheid. Met zijn muziek en uiterlijke vertoning geeft hij een duidelijke boodschap af aan zijn publiek: voel je vrij om jezelf te zijn!

Toch was dit niet altijd gemakkelijk voor hem, aangezien hij jaren kampte met heftige depressies en verslavingen. In juni 2016 besloot hij volledig te stoppen met alcohol en (hard)drugs. Door open te zijn over zijn mindere periodes, hoopt hij anderen te inspireren en steun te geven.

Anderen bekeken ook

King of the World - Biografie

Legends of Rock Tribute Tour - Biografie

Def Americans - biografie

Tim Knol - Biografie