Jimmy Diamond tijdens Locked & Live, foto's door Photo Anya.
Tim Akkerman & the Ivy League tijdens Locked & Live, foto's door Photo Anya.
Foto's door Photo Anya van Locked & Live concert Ten Times A Million
Photo Anya maakte deze foto's van Someone tijdens het Locked & Live concert op dinsdag 1 december 2020.

Locked & Live wint Omdenk-Award Popgala Noord

Beste initiatief uit de muziekindustrie ten tijde van de corona-crisis

12 januari 2021

Locked & Live heeft de Omdenk-Award gewonnen voor het 'beste initiatief uit de muziekindustrie ten tijde van de corona crisis'. De Award werd vanmiddag uitgereikt tijdens het Popgala Noord, dat via een livestream werd uitgezonden vanuit Vera, Groningen. 

Locked & Live is een online platform dat artiesten faciliteert in het streamen van shows en tickets verkoopt via een ‘pay as you like’-formule. Zo worden zowel artiesten als crew gesteund. Ook was er bij de shows in Het Podium een klein, exclusief groepje fans aanwezig. In november en december traden Mayleaf, Money & the Man, Paceshifters, Ten Times A Million, Someone, Tim Akkerman & the Ivy League, Jimmy Diamond, Jett Rebel en Meis op. In januari staan nog shows gepland van Eefje de Visser en Heidevolk. Naar aanleiding van de persconferentie van 12 januari wordt nu onderzocht of deze concerten door kunnen gaan zonder publiek.

Locked & Live werd opgezet door een aantal professionals uit de muziekindustrie, waaronder tour- en stagemanager Etjen van der Vliet en Maurice Endeman, algemeen manager bij Het Podium. Zij namen de Award in ontvangst namens de Locked & Live organisatie. "We hebben dit project opgezet vanuit onze gezamenlijke passie voor het vak en de wens om iets te doen voor muzikanten en crew. Het is erg leuk om te zien dat dit nu wordt beloond met deze award."