• rock
  • tribute

Def Americans - Biografie

Johnny Cash Tribute

Opgericht
2007
Geboorteplaats
Eindhoven
Website
defamericans.nl

Def Americans in Het Podium

Def Americans wordt al jarenlang met open armen ontvangen in Het Podium in Hoogeveen. Op 2 juli 2021 organiseerden De Tamboer en Het Podium een tuinconcert van de Brabanders. De reeks tuinconcerten was een vervolg op de succesvolle, uitverkochte tuinconcerten in september 2020. Op zaterdag 15 juni 2024 was de band opnieuw in Het Podium te vinden met de show Johnny Cash' American Recordings.

Johnny Cash' American Recordings

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash heeft de band een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd door de songs, die Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen, nieuw leven in te blazen. Met dit spektakel kwamen ze Het Podium omverblazen.

12,5 jaar Johnny Cash Tribute

Wegens groot succes en hun 12,5 jarige jubileum kwam de band Def Americans terug naar Het Podium in Hoogeveen. Op zaterdag 3 oktober brachten zij een adembenemende tribute aan Johnny Cash, in de Tamboer-lounge van De Tamboer. Een show waarin alleen het allerbeste en allermooiste van de afgelopen 12,5 jaar voorbij kwam. Als geen ander weten de Eindhovenaren de sound, sfeer en rebellie van The Man In Black te vertolken. 

Al eerder waren de songs van Johnny Cash te horen in Het Podium. Op 1 juni 2018 en 9 maart 2019 bracht Def Americans vol overtuiging prachtige tributes aan The Man In Black. Def Americans staat in Hoogeveen iedere keer weer voor een uitverkochte zaal. 

Def Americans in De Tamboer 

Live in San Quentin

In 2015 stond Def Americans in De Tamboer met de voorstelling Live in San Quentin. Deze avond was een tribute aan het legendarische gevangenis concert. 

Biografie van Def Americans

Def Americans weet sinds 2007 de legendarische sound van Johnny Cash als geen ander te evenaren. Moeiteloos schakelen ze tussen de rockabillykrakers, de rebellie en de live-albums van The Man In Black. De band brengt een bijzonder en waardig eerbetoon. Het definitieve seal of approval werd afgegeven in 2013, toen Johnny's jongere broertje Tommy Cash de band benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn My Brother Johnny concerten. Naast deze concerten was Def Americans ook te horen op festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Solar. Ook verkochten ze zalen als Paradiso in Amsterdam, Effenaar in Eindhoven en Paard van Troje in Den Haag volledig uit. Dit heeft alles te maken met de liefde die de band heeft voor Cash' muziek. Deze spat van de voorstellingen af. Of ze nou optreden in een kroeg, club, poppodium, een festival of in het theater; Def Americans staat sinds 2007 garant voor een authentieke en integere Johnny Cash show!

Anderen bekeken ook

The Doors in Concert - Biografie

The Fortunate Sons - Biografie

Crazy Little Things Queen Tribute - biografie