• rock
  • tribute

The Fortunate Sons - Biografie

Creedence Clearwater Revival tribute

Naam
The Fortunate Sons
Leden
Ipo van Drooge, Toon Eppink, Marco Ooninck

The Fortunate Sons in Het Podium

Dé vertolkens van Creedence Clearwater Revival, oftewel The Fortunate Sons, spelen regelmatig in Het Podium in Hoogeveen. Al tweemaal gaven de mannen een uitverkocht tuinconcert in de tuin van De Tamboer. In september 2020 en juli 2021 organiseerden Het Podium en De Tamboer samen een reeks tuinconcerten.

Op vrijdag 11 september 2020 speelde The Fortunate Sons het eerste tuinconcert. In samenwerking met De Tamboer bracht de band tijdens het Buiten Podium tuinconcert onder andere nummers als Proud Mary, Who'll Stop The Rain, Bad Moon Rising en I Put A Spell On You ten gehore. 

Het publiek was zo enthousiast, dat de band op 10 juli 2021 opnieuw voor een uitverkochte tuin speelde. 

The Fortunate Sons in De Tamboer

A tribute to C.C.R.

The Fortunate Sons vonden dat het repertoire van Creedance Clearwater Revival niet verloren mocht gaan van de bühne en daarom geven ze al jaren wervelende shows in binnen- en buitenland met hun Tribute to C.C.R. Op dinsdag 29 oktober 2019 stonden ze in De Tamboer!

Over The Fortunate Sons

Creedance Clearwater Revival heeft talloze onverwoestbare klassiekers op haar naam staan zoals Proud Mary, Who'll Stop The Rain, Bad Moon Rising en I Put A Spell On You. John Fogerty en zijn mannen wisten met hun pakkende nummers en herkenbare geluid veel successen te boeken in de jaren ’60 en ’70.

The Fortunate Sons vonden dan ook dat dit fantastische repertoire niet vergeten mocht worden, waardoor ze zich ontpopt hebben als vertolkers van hun helden van C.C.R. Met hun show Tribute to C.C.R. geven ze spetterende optredens in zowel binnen- als buitenland. Met hun tribute weten ze als geen ander het gevoel en de sfeer van de jaren ’60 en ’70 weer tot leven te wekken. Toon Eppink, de zanger en gitarist van The Fortunate Sons, komt met zijn energieke performance en bulderende stemgeluid dicht in de buurt van John Fogerty, frontman van C.C.R. Het geheel wordt tot een dampend feest door de swingende ritmesectie van Marco Oonincx en Ipo van Drooge op bas.

In 2009 verscheen de cd Live in Europe, waarmee The Fortunate Sons echt hun visitekaartje afgaven. Op het album komen bekende en minder bekende C.C.R. nummers voorbij in een stomende Fortunate Sons uitvoering.

Anderen bekeken ook

Crazy Little Things Queen Tribute - biografie

Def Americans - biografie

Wild Romance - Biografie

The Doors in Concert - Biografie