Jake La Botz is een Amerikaanse singer-songwriter.
  • pop
  • singer-songwriter

Jake La Botz - Biografie

Naam
Jake La Botz
Geboortedatum
23 november 1968
Geboorteplaats
Chicago
Opleiding
Shimer College
Awards
IMA's Best Album Award
Website
jakelabotz.com

Jake La Botz in Het Podium

Jake La Botz, de Amerikaanse singer-songwriter, zou zijn nieuwste album They're Coming For Me ten gehore brengen in Het Podium in Hoogeveen!

In oktober 2019 bracht hij dit bijzondere album uit. Een collectie van gekke, gevarieerde verhalen; onder andere over een magische kam die de wereld kan redden en een bankovervaller die gospels jammert. Het is een album dat lijkt te zijn verscheurd tussen heilig en profaan, tussen hoge en lage kunst, de tweedeling van alle Amerikaanse muziek. Jake La Botz zelf veegt dat idee van tafel en zegt eenvoudigweg: "Naar mijn mening zijn heilig en profaan verkeerde benamingen. Alles is heilig."

Vanwege het coronavirus heeft La Botz helaas moeten besluiten om zijn tournee door Europa te annuleren.

Biografie van Jake La Botz

Jake La Botz wordt eind jaren '60 geboren in Chigago. Hij studeert af aan Shimer College en maakt eind jaren '80 kennis met blues. Hij speelt op straat, in bars, kerken en zelfs in tattooshops. Hij reist af naar New Orleans en de Mississippi Delta en leert de kneepjes van het vak van de laatst levende vooroorlogse bluesmen, genaamd: David (Honeyboy) Edwards, Homesick James en Maxwell Street Jimmy Davis in Chigago.

Vanaf de jaren '90 brengt hij albums uit, waaronder: Used to Be (2002), Sing This to Yourself (2008) en Sunnyside (2017). Met dit laatste album wint hij zelfs twee Independent Music Awards. 

Jake La Botz heeft verschillende tours in Amerika en Europa op zijn naam staan en heeft het podium gedeeld met onder andere Ray Charles, Etta James, JD McPherson en Tony Joe White.

Naast het maken van muziek is hij ook te zien op het witte doek, televisie en in het theater. Sinds 2001 praktiseert en bestudeert hij daarnaast meditatie volgens de Tibetan Buddhist Lineage of Chogyam Trungpa Rinpoche.

Anderen bekeken ook

King of the World - Biografie

Tim Knol - Biografie

Ralph de Jongh - Biografie

Jett Rebel - Biografie