King of the World blues band
  • blues
  • rock

King of the World - Biografie

Naam
King of the World
Leden
Ruud Weber, Stef Delbaere, Govert van der Kolm en Fokke de Jong
Opgericht
2011
Awards
Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band

King of the World in Het Podium

King of the World tourde door het land met hun Get Yourself Connected Tour. In december 2019 stond de band in de Grote Zaal van Het Podium. Met een nieuwe gitarist, nieuwe nummers en een nieuw album was de band terug van weggeweest. Een avond vol meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orleans. De energie spatte eraf! 

Biografie van King of the World 

Sinds 2011 is King of the World actief en bouwde de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie op. Ze brachten vijf albums uit: Can't Go Home (2013), KOTW (2014), Live at Paradiso (2015), Cincinnati (2016) en Connected (2019). Allemaal werden ze zowel in binnen- als buitenland positief ontvangen. Dit resulteerde in diverse optredens op onder andere North Sea Jazz Festival, Ribs 'n Blues, Paradiso en Hedon. Ook werd de band uitgenodigd voor verschillende tv-optredens en radioshows, waaronder Pauw & Witteman, Derksen on the Road en Spijkers met Koppen. King of the World tourde niet alleen door Nederland, maar deed ook Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië aan.

Dat de band met name in het genre blues succes kent, is geen geheim. Zo won de band diverse Blues Awards en maar liefst zes noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden. King of the World is ook een graag geziene gast op het Bluesfestival in De Tamboer in Hoogeveen. 

De huidige bezetting bestaat uit Ruud Weber, verantwoordelijk voor zang en bas. Aangevuld door Govert van der Kolm (toetsen en zang) en Fokke de Jong (drum en zang). De nieuwste aanwinst, waarmee de band zich heeft herontdekt, is Stef Delbaere (gitaar). Een fervent liefhebber van jazz- en blues en een waardige toevoeging aan de pure en gretige band!

Anderen bekeken ook

Bintangs biografie

Ralph de Jongh - Biografie

My Brainbox - Biografie

King of the World - Biografie