My Brainbox met Jan Akkerman
  • blues
  • rock

My Brainbox - Biografie

Leden
Jan Akkerman, Bert Heerink, Coen Molenaar, David de Marez Oyens en Marijn van den Berg
Opgericht
2012
Website
janakkerman.com

My Brainbox in Het Podium

Op zaterdag 23 maart 2019 stond My Brainbox samen met Jan Akkerman en Bert Heerink in Het Podium in Hoogeveen. Het repetoire bestond voornamelijk uit nummers van de allereerste lp van Brainbox uit 1969 zoals Down Man, Dark Rose, Summertime, Sea of Delight en Woman's Gone. Een avond waarop het publiek zichtbaar genoot van virtuoos Jan Akkerman, het stemgeluid van Bert Heerink, aangevuld door Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oijens (bas) en Marijn van den Berg (drums). 

Biografie van My Brainbox

In 1968 werd de band Brainbox opgericht, waar Jan Akkerman onderdeel van uitmaakte. De band had veel succes door de progressieve bluesstijl en originele sound. In 1972 ging de band, vanwege afnemend succes, uit elkaar. In 2009 werd de band weer bij elkaar geroepen en volgden er verschillende tours door Nederland en een studioalbum. 

In 2012 besloot Jan Akkerman om met het Brainbox repetoire te touren onder de naam My Brainbox. Op deze manier doet hij, samen met Bert Heerink, oude tijden herleven! 

Jan Akkerman 

Jan Akkerman wordt gezien als de Neerlands meest virtuoze en bekende gitarist, maar ook wereldwijd behoort hij tot de top. Hij deelde het podium met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd. Ook stond hij op grote festivals in binnen- en buitenland, waaronder Rusland, Japan en Indonesië. 

Hij speelde in Focus en Brainbox en heeft daarnaast ook tientallen soloplaten gemaakt, zoals Tabernakel (1973) en Minor Details (2011). Zijn bijdrage aan Nederlandse popmuziek werd beloond door een Gouden Harp (2005) en in 2012 werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. 

Bert Heerink 

Bert Heerink werd in de jaren '80 wereldberoemd met hardrockband Vandenberg. De band kende zowel nationaal als internationaal succes. Bert Heerink ontving in 2008 het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau als waardering voor zijn inzet en prestaties in de popmuziek en zijn inzet voor de kinderrechtenorganisatie KidsRights.

Anderen bekeken ook

T-99 - Biografie

King of the World - Biografie

Bintangs biografie

Ralph de Jongh - Biografie