The High Kings is een Ierse band met Ierse folk muziek.

The High Kings - Biografie

Leden
Finbarr Clancy, Darren Holden, Brian Dunphy en Paul O’ Brien
Opgericht
2007

The High Kings in Het Podium

Hoogeveen heeft The High Kings al meerdere malen met open armen ontvangen. Op 31 oktober 2018 gaven The High Kings een energieke topshow in Het Podium in Hoogeveen. Het publiek genoot volop van het Ierse muziekfeest! 

The High Kings in De Tamboer

In 2017 stonden Finbarr, Brian, Paul en Darren in een uitverkochte zaal in Theater De Tamboer in Hoogeveen.

Dat The High Kings als geen ander een feestje kunnen bouwen bleek wel. Het publiek beleefde een fantastische avond vol Ierse sing-a-longs en eigen werk. Zes van de zeven shows van hun Benelux Tour waren uitverkocht.  

Over The High Kings

In 2007 werd The High Kings opgericht. Bandleden Finbarr Clancy, Brian Dunphy, Martin Furey en Darren Holden werden door David Kavanagh gevraagd om een Ierse folkgroep op te richten. Dit was volgens Kavanagh een gat in de markt, aangezien er in die tijd te weinig bands gespecialiseerd waren in traditionele Ierse muziek. Het duurde niet lang voor de vier bandleden met elkaar de studio indoken en erachter kwamen dat hun vocaliteit en muzikaliteit perfect op elkaar aansloten. Niet zo gek, aangezien de Ierse muzikale traditie in hun genen zit. Finbarr is de zoon van een van de leden van de legendarische Ierse band The Clancy Brothers, Martin is de zoon van een van The Fureys en Brian en Darren komen allebei uit de succesvolle Riverdance dansproductie. Bovendien spelen ze in totaal dertien instrumenten, waardoor ze een unieke sound creëren.

Na het uitbrengen van hun eerste album ontvingen The High Kings al de titel: Irish Folk Band of the Year en de vier daaropvolgende albums werden platinum. Met optredens in een uitverkocht Olympia Theatre in Dublin en zelfs voor President Obama zijn The High Kings inmiddels de grootste Irish Folkband van Ierland en kent hun succes geen grenzen! In binnen- en buitenland zetten zij Ierse folk en ballads op de kaart en hebben ze een enorme fanbase opgebouwd. 

Tien jaar na oprichting heeft Martin Furey de band verlaten en inmiddels is George Murphy in zijn voetsporen getreden.

Anderen bekeken ook

The Hillbilly Moonshiners - Biografie

Rapalje - Biografie

The Kilkennys - Biografie

Jake La Botz - Biografie