Rapalje speelt Ierse folk en Keltische muziek.
  • folk

Rapalje - Biografie

Leden
Dieb, William, Maceál en David Myles
Opgericht
1996
Website
rapalje.com

Rapalje in Het Podium

Op 22 maart 2019 stond folkband Rapalje in Het Podium in Hoogeveen tijdens de Celtic Folk Night!

Een avond vol stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal. De vier bandleden van Rapalje namen het publiek mee door de Schotse hooglanden en langs Ierse vlakten. 

Rapalje in De Tamboer

Rapalje gaf tijdens het Irish Festival 2019 een spetterend optreden in Theater De Tamboer in Hoogeveen! 

Tijdens deze twaalfde editie van het festival sloten de ruige mannen van Rapalje de avond af in de Foyer. Stilzitten zat er niet in; het publiek genoot zichtbaar en danste erop los. Een top afsluiting van een avond waarop onder andere ook muzikanten als Declan, Dubh Linn, Keltic Kats en Susan O'Neill te horen waren. 

In 2016 was Rapalje voor het eerst te gast in Theater De Tamboer met hun show Met de billen bloot II. Een vervolg van Met de billen bloot, waarin ze al dansend nieuwe Schotse en Ierse liederen lieten horen. Een energieke avond vol Keltische muziek. 

Biografie van Rapalje

In 1996 werd Rapalje opgericht door Dieb, William en Maceál (Marcel). Samen deelden zij een liefde voor Ierse, Schotse en Nederlandse folkmuziek. Tijdens een Schots festival werd vierde bandlid David Myles 'ontdekt'. Zijn bijzondere muzikale manier van spelen viel op. Hij speelde eerst als gast voor Rapalje, maar al snel werd hij volwaardig bandlid. Rapalje was compleet!

De mannen weten als geen ander de typische Keltische klanken te vangen met hun muziekinstrumenten en stemgeluid. De doedelzak, mondharmonica, trekmelodica, viool, borderpipes, tinwhistle, low whistle, gitouki, theekistbas en bodhrán worden allemaal bespeeld.

In 1998 bracht de band hun eerste album uit, genaamd Into Folk. Gevolgd door onder andere Alesia (2001), Celtic Fire (2007) en Scotland's Story (2019). In 2015 vierde Rapalje hun 20-jarig jubileum op de derde editie van hun Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark in Groningen. En tot de dag van vandaag is Rapalje geliefde op verschillende (folk)festivals zoals het Irish Festival in Theater De Tamboer, (theater)concerten en op (middeleeuwse) feesten. Hun optredens zijn energiek en uiteraard kan hun kilt niet ontbreken.

Anderen bekeken ook

Legends of Rock Tribute Tour - Biografie

The Hillbilly Moonshiners - Biografie

Heidevolk - biografie

God Dethroned - biografie