Voltage is terug met een nieuw album op zak: It's About Time. Verwacht songs met invloeden uit de southern rock, blues rock en de vibe van americana, die in een aantal songs zeker terug te horen is.
  • blues
  • rock

Voltage - Biografie

Southern blues rock

Leden
Dave Vermeulen, Ruard Sanders, Kai Liebrand, Bart Candel
Opgericht
2011

Voltage in Het Podium

Voltage staat zaterdag 5 maart 2022 in Het Podium in Hoogeveen. Het concert werd eerder al verplaatst vanwege het coronavirus. 
Ze gaan op tournee met hun nieuwste album It's About Time, die in 2020 werd uitgebracht. Een album geschreven door frontman Dave Vermeulen, over de ups and downs waar een gepassioneerd muzikant mee te maken heeft. De avond wordt geopend door support act Outside Revelation.

It's About Time Album Release Tour 

Het thema van het nieuwe album is eerlijk zijn, bij jezelf blijven en mooie verhalen vertellen. Dat is dan ook precies wat de band op 16 mei komt doen in Het Podium. Met z'n vieren gaan ze terug naar waar de liefde voor muziek ooit begon. Het album is als het ware een tegenhanger van de mainstream wereld, waar snelle muziek, die makkelijk scoort, de boventoon voert. Met nummers als One More High To Survive The Low, The Last Time en Wild and Blue hoopt Voltage het publiek te raken en mee te nemen in hun verhaal. 

"Veel mensen vinden mij een rare vogel en vragen me waarom ik dit soort muziek speel, omdat het eigenlijk niet echt gewaardeerd wordt. Door heel kritisch te zijn op wat we maken en met wie we werken, bewijzen we dat we ook met dit soort muziek mensen kunnen raken en vermaken. Dit is wat ik doe en daar ben ik trots op."

- Dave Vermeulen 

Biografie van Voltage 

In 2011 werd Voltage opgericht door Dave Vermeulen. In eerste instantie speelde de band covers, maar al snel creëerden ze ook eigen muziek. In 2012 brachten ze hun eerste single uit en in 2015 was het debuutalbum Travellin' Men een feit. In datzelfde jaar deed Dave mee aan The Voice of Holland, waar hij tweede werd. Dit resulteerde in succesvolle optredens voor Voltage, waaronder eigen clubtours door heel het land, verschillende festivals zoals Paaspop en Zwarte Cross en diverse voorprogramma's. In 2017 bracht de band een tweede album uit, genaamd Around The Bend. Wederom een puur en allesbehalve mainstream album, aangevuld met invloeden uit de genres americana en country.

Vandaag de dag bestaat de band uit het viertal Dave Vermeulen (zang en gitaar), Ruard Sanders (gitaar), Kai Liebrand (bassist, zang) en Bart Candel (drum). Op 1 mei 2020 brachten ze hun derde album uit: It's About Time! Een album met een duidelijk thema, als een kloppend boek. 

Anderen bekeken ook

The Fortunate Sons - Biografie

My Brainbox - Biografie

Ralph de Jongh - Biografie

T-99 - Biografie