Herman Brood tribute Wild Romance
  • rock

Wild Romance - Biografie

De legendarische band van Herman Brood

Leden
Dany Lademacher, David Hollestelle, Gee Carlsberg, Otto Kooymans, Edgar Koelemijer en Jan ’t Hoen
Opgericht
1976
Plaats
Groningen
Website
wildromance.eu

Wild Romance in Het Podium

In december 2019 werd Wild Romance met open armen ontvangen in Het Podium in Hoogeveen. De band gaf een heerlijke rockshow weg waar ze hun nieuwste songs speelden, maar waar uiteraard ook de legendarische Herman Brood hits te horen waren. Een topavond!

Dit was niet de eerste keer dat de band op bezoek kwam in Hoogeveen. In 2018 tourde de band met hun Shpristz ChaCha Tour langs verschillende poppodia, waaronder Het Podium. In een bomvolle zaal speelden de meest swingende en authentieke rockers van Nederland nummers als Saturday Night, Never Be Clever en Rock & Roll Junkie

Biografie van Wild Romance

Wild Romance ontstond in 1976 en fungeerde als de begeleidingsband van Herman Brood. Eind jaren '70 en begin jaren '80 kende Herman Brood and his Wild Romance een gouden periode. De band scoorde hits als Saturday Night, Still Believe en I Love You Like I Love Myself. Ze brachten meerdere succesalbums al. Zo ontving Shpritsz een gouden plaat en kreeg Cha Cha platinum plaat. Hoewel er veel bandwisselingen plaatsvonden, bleven ze succes boeken. Ze veroverden ze niet alleen Nederland, maar ook België en Duitsland en stond Saturday Night zelfs in de Amerikaanse Hitparade.

Ondanks dat de band ook een zwarte periode heeft gekend, door de dood van Herman Brood in 2001, is Wild Romance vandaag de dag nog steeds een geoliede rock-'n-roll machine. Hun optredens zijn rouw, swingend en vol energie. De huidige bezetting bestaat uit: Dany Lademacher (gitaar en zang), David Hollestelle (gitaar en zang), Gee Carlsberg (bassist), Otto Kooymans (keys en zang), Edgar Koelemijer (leadzang) en Jan ’t Hoen (drum en percussie). Brood Forever!

 

Anderen bekeken ook

My Brainbox - Biografie

King of the World - Biografie

Bintangs biografie

The Fortunate Sons - Biografie