Al decennia lang inspireert de muziek van Pink Floyd generaties van muziekliefhebbers én muzikanten.  Met hun show Which One's Pink geeft Infloyd een eerbetoon aan de compositie en de sound, maar live zoals Pink Floyd dat in die jaren zelf deed: spelend met de materie tot een nieuwe momentopname. Voor elke muziekliefhebber een niet te missen concert.
  • rock
  • tribute

Infloyd - Biografie

The Dutch Pink Floyd tribute

Leden
Erik Jan de Jong, Serge Dusault, Marco Bouwmans, Katinka van der Harst, Lasse Groeneveld en Armand Gabeler
Opgericht
2013
Website
infloyd.nl

Infloyd in Het Podium

De toonaangevende tribute band Infloyd, staat op zaterdag 21 november 2020 in Het Podium in Hoogeveen.

Which One's Pink

Met hun show Which One's Pink brengen ze een prachtig eerbetoon aan Pink Floyd klassiekers. Denk hierbij aan nummers als Wish You Were HereShine On You Crazy Diamond en Echoes. Uiteraard is deze avond een ode aan de compositie en sound van Pink Floyd. Al wordt er, spelend met de materie, ook een nieuwe momentopname gecreëerd. Eentje die muziekliefhebbers absoluut niet mogen missen!

Biografie van Infloyd 

Infloyd floreert sinds 2013 in het Nederlandse clubcircuit. Deze tribute band bestaat uit zes leden, waaronder Serge Dusault. Muziek speelde al van jongs af aan een rol in zijn leven. Hij groeide onder andere op met de progressieve psychedelische rockmuziek van Pink Floyd. Zijn interesse werd met name gewekt door synthesizers. Het is dan ook niet zo gek dat Serge verantwoordelijk is voor de toetsen. De bass en backing vocals worden verzorgd door Erik Jan de Jong. Ook hij was al op jonge leeftijd gefascineerd door Pink Floyd en om iets te doen met hun muziek. Lead zanger en gitarist Marco Bouwmans kocht als tienjarig jongetje het album Animals en is sindsdien verkocht. Vanaf zijn dertiende ging hij zelf gitaarspelen en vanaf zijn achttiende is hij gaan spelen in verschillende bandjes. In 2011 werd hij gevraagd om deel uit te maken van Infloyd en sinds 2013 staat hij samen met de fantastische band op de bune. Iedereen een ultieme Floyd avond laten beleven, is zijn voornaamste doel. Achtergrondzangeres Katinka van der Harst ontdekte Pink Floyd pas op latere leeftijd, maar bij het horen van The Great Gig in the Sky was ze betoverd. In 2013 deed ze auditie voor de positie backing vocal en sindsdien is ze onderdeel van Infloyd. Ook drummer en percussionist Lasse Groeneveld deed auditie en hoort sindsdien bij de tribute band. Zijn liefde voor symphonische en progressieve, psychedelische muziek ontstond al in zijn jonge jaren. Gitarist Armand Gabeler is de laatste van het zestal. Door zijn muzikale familie kon het haast niet anders dat ook hij in een band terecht zou komen. En wat voor één!

Infloyd heeft inmiddels al een aantal succesvolle tournees achter de rug in gevestigde poppodia. In 2017 en 2018 sloten zij hun tournee zelfs af in AFAS Live in Amsterdam. Nu komen ze terug met hun show Which One's Pink. Wederom een prachtig eerbetoon aan de klassiekers van Pink Floyd. 

Anderen bekeken ook

The Fortunate Sons - Biografie

The Hillbilly Moonshiners - Biografie

Crazy Little Things Queen Tribute - biografie

The Doors in Concert - Biografie