EUT speelt een livestream concert tijdens Locked & Live in Het Podium
EUT speelt een livestream concert tijdens Locked & Live in Het Podium
  • pop

EUT

Locked & Live

di 15 december 2020 20:30 uur
Bestel
  • Vanaf € 15,00

Koop hier livestream tickets

Locked & Live: hoe werkt het?

Live vanuit Het Podium: EUT! 
Bij ieder Locked & Live concert kan een zeer exclusief groepje fans aanwezig zijn*, maar gelukkig kun jij ook gewoon thuis meegenieten via de livestream! Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, steun jij de artiesten en crew financieel in deze moeilijke tijd. Dankjewel.

Live aanwezig zijn? Koop concerttickets via de bestel-button

Opgroeien? Dat is niet iets wat EUT wil. De Nederlandse vijfkoppige band maakt daarom vrolijke, eeuwig jeugdige gitaarmuziek met vooral heel veel plezier. Dat is al na een paar seconden van debuutalbum Fool For The Vibes duidelijk, wanneer openingsnummer Look (who has decided after all) tot leven barst met een glamoreuze, Thin Lizzy-waardige gitaarlick.

De band rondom zangeres Megan de Klerk ontmoette elkaar op de Kunstacademie van Amsterdam. Ze halen inspiratie uit The Cardigans, Beck en Blur. Megans teksten dansen rondom 90’s gitaarpop, maar fladderen tegelijkertijd rondom de genregrenzen. Tegendraadse opvattingen en het nét even anders doen, met vijf mensen die allemaal totaal verschillen, dat bleek al snel de kracht van de band te zijn. “Het klikt juist omdat we zo verschillend zijn. We vinden verschillende dingen leuk en inspireren elkaar daarmee. Daarom gaat het zo gemakkelijk voor ons. Het gaat allemaal om onbalans, links en recht, tegengestelde dingen. Tegenstellingen trekken elkaar aan,” vertelt bassist en toetsenist Sergio Escoda.

Naast de opkomst van acts als Pip Blom, Canshaker Pi en Amber Arcades, laat EUT zien dat de Nederlandse muziekindustrie steeds meer interessante, onconventionele gitaarbands voorbrengt, gevoed vanuit plezier en zelfvertrouwen. De muziek van EUT werd direct opgepikt door nationale radiostations als 3FM, die de band als 3FM Talent bestempelden. Tijdens de Popronde was EUT de meest geboekte band en stonden ze op vele lijstjes van ‘bands om in de gaten te houden’. Hun show op Eurosonic Noorderslag 2018 werd door 3voor12 uitgeroepen tot Beste Festivaloptreden.

'Ik wil gewoon dat mensen niet het gevoel hebben dat ze volwassen moeten worden', vertelt Megan. 'Doe wat je wilt en maak je niet druk om wat iemand van je denkt, want mensen zijn gewoon bang. We groeien niet op, we groeien. Er is veel druk, dat je in alles de beste moet zijn en je op je leeftijd moet gedragen, en dat doe je gewoon niet. Doe gewoon wat je wilt en wees aardig."

Locked & Live

Vanaf 25 november biedt het nieuwe initiatief Locked & Live met livestreaming vanuit poppodium Het Podium in Hoogeveen een online podium aan artiesten. Opgezet door een aantal professionals uit de muziekindustrie, presenteert Locked & Live het beste uit het diverse Nederlandse muzieklandschap van dit moment, met optredens van Eefje de Visser, Jett Rebel, Someone, EUT, Tim Akkerman & the Ivy League, Ten Times A Million, Paceshifters, Meis, Money and the Man, Jimmy Diamond, Heidevolk en Mayleaf. Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, worden de artiesten en crew financieel gesteund in deze moeilijke tijd.

*Kan ik een concert bezoeken in Het Podium? 

We hopen dat we in elk geval weer met een klein groepje muziekliefhebbers tegelijk kunnen genieten van livemuziek. Mochten er beperkende coronamaatregelen vanuit de overheid en het RIVM gelden, waardoor er niet langer publiek aanwezig mag zijn, dan ontvang jij het geld voor je kaartje gewoon terug. Je kunt dan natuurlijk nog wel een livestream-ticket aanschaffen, zodat je tóch kunt genieten van het concert.