Meis speelt een livestream concert tijdens Locked & Live in Het Podium
  • indie pop

Meis

Locked & Live

do 10 december 2020 20:30 uur
Bestel
  • Vanaf € 10,00
Foto: Felice Hofhuizen

Koop hier livestream tickets

Locked & Live: hoe werkt het?

Live vanuit Het Podium: Meis! 
Bij ieder Locked & Live concert kan een zeer exclusief groepje fans aanwezig zijn*, maar gelukkig kun jij ook gewoon thuis meegenieten via de livestream! Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, steun jij de artiesten en crew financieel in deze moeilijke tijd. Dankjewel.

Live aanwezig zijn? Koop concerttickets via de bestel-button

Aysha de Groot maakt met haar soloproject Meis kleine liedjes over grote onderwerpen. Denk aan eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Haar debuut EP rondom het thema ‘isolement’ balanceert intrigerend tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St.Vincent, omarmt de EP het wrange, het imperfecte. Meis is rauw, soms donker, maar dromerig. Meis twijfelt aan alles, Meis grijpt je vast, ze neemt je mee als ze de weg kwijt raakt en laat je niet meer gaan.

Van jongs af aan kreeg Meis muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het ook niet anders dan dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. In 2017 zag Meis voor het eerst daglicht, in 2018 won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. In 2019 was ze support act voor de Vlaamse band Bazart, waarmee ze Eefje de Visser leerde kennen. Sindsdien is Meis onderdeel van Eefjes nieuwe liveband.

Ondertussen schreef ze verder aan haar debuut EP, die single voor single verschijnt. In januari 2021 wordt haar EPlus verwacht, waarop de liedjes samen met twee bonustracks worden gebundeld.

Locked & Live

Vanaf 25 november biedt het nieuwe initiatief Locked & Live met livestreaming vanuit poppodium Het Podium in Hoogeveen een online podium aan artiesten. Opgezet door een aantal professionals uit de muziekindustrie, presenteert Locked & Live het beste uit het diverse Nederlandse muzieklandschap van dit moment, met optredens van Eefje de Visser, Jett Rebel, Someone, EUT, Tim Akkerman & the Ivy League, Ten Times A Million, Paceshifters, Meis, Money and the Man, Jimmy Diamond, Heidevolk en Mayleaf. Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, worden de artiesten en crew financieel gesteund in deze moeilijke tijd.

*Kan ik een concert bezoeken in Het Podium? 

We hopen dat we in elk geval weer met een klein groepje muziekliefhebbers tegelijk kunnen genieten van livemuziek. Mochten er beperkende coronamaatregelen vanuit de overheid en het RIVM gelden, waardoor er niet langer publiek aanwezig mag zijn, dan ontvang jij het geld voor je kaartje gewoon terug. Je kunt dan natuurlijk nog wel een livestream-ticket aanschaffen, zodat je tóch kunt genieten van het concert. 

Meer weten? Check meismuziek.nl

OOR

“Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken”

3voor12

“Hooks die in je hoofd blijven ronddwalen, eerlijke woorden en dromerige sounds laten je een kijkje nemen in het hoofd van Meis.”