Jimmy Diamond speelt een livestream concert tijdens Locked & Live in Het Podium
  • indie rock

Jimmy Diamond

Locked & Live

di 08 december 2020 20:30 uur
Bestel
  • Vanaf € 10,00

Koop hier livestream tickets

Locked & Live: hoe werkt het?

Live vanuit Het Podium: Jimmy Diamond! 
Bij ieder Locked & Live concert kan een zeer exclusief groepje fans aanwezig zijn*, maar gelukkig kun jij ook gewoon thuis meegenieten via de livestream! Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, steun jij de artiesten en crew financieel in deze moeilijke tijd. Dankjewel.

Live aanwezig zijn? Koop concerttickets via de bestel-button

Jimmy Diamond is het best bewaarde geheim van Kotor, Montenegro. Er hangt een enorme zweem van geheimzinnigheid rond deze band. Eén ding is zeker: fans van My Morning Jacket, Ray LaMontagne en Los Lobos zullen hun eigenzinnige sound zeker waarderen.

Jimmy Diamond doet dan misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar als backingband van Strand of Oaks en met een debuutplaat, gemixt door Arjan Miranda van Black Mountain, trekken ze alvast de onverdeelde aandacht. In een vorig leven opereerden de mannen als de potige bluesrockers van RUV, nu vormen ze de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalters Strand of Oaks. Dus je hebt Jim Zwinselman en de zijnen vast al eens aan het werk gezien met hun grofkorrelig groovende sound. Het muzikale DNA blijft hetzelfde, maar als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen.

Ze spreken dezelfde taal als Strand of Oaks, van loner-folk en ingetogen americana à la nouveau, maar ook ambitieuze rocksongs, epische gitaarsolo’s en een teug psychedelica. De single Airplane voert de luisteraar terug naar de seventies, licht geïnfuseerd met blues, wijds en zijds klinkende gitaren en escapistische teksten. Tim Showalter zelve kijkt goedkeurend toe hoe zijn ‘Ollanders’ gewapend met onder meer een onorthodoxe pedal steel hun eigen indie-rootsrock klaar voor de toekomst maken.

Locked & Live

Vanaf 25 november biedt het nieuwe initiatief Locked & Live met livestreaming vanuit poppodium Het Podium in Hoogeveen een online podium aan artiesten. Opgezet door een aantal professionals uit de muziekindustrie, presenteert Locked & Live het beste uit het diverse Nederlandse muzieklandschap van dit moment, met optredens van Eefje de Visser, Jett Rebel, Someone, EUT, Tim Akkerman & the Ivy League, Ten Times A Million, Paceshifters, Meis, Money and the Man, Jimmy Diamond, Heidevolk en Mayleaf. Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, worden de artiesten en crew financieel gesteund in deze moeilijke tijd.

*Kan ik een concert bezoeken in Het Podium? 

We hopen dat we in elk geval weer met een klein groepje muziekliefhebbers tegelijk kunnen genieten van livemuziek. Mochten er beperkende coronamaatregelen vanuit de overheid en het RIVM gelden, waardoor er niet langer publiek aanwezig mag zijn, dan ontvang jij het geld voor je kaartje gewoon terug. Je kunt dan natuurlijk nog wel een livestream-ticket aanschaffen, zodat je tóch kunt genieten van het concert.