Tim Akkerman & the Ivy League speelt een livestream concert tijdens Locked & Live in Het Podium
  • pop

Tim Akkerman & the Ivy League

Locked & Live

wo 02 december 2020 20:30 uur
Bestel
  • Vanaf € 15,00

Koop hier livestream tickets

Locked & Live: hoe werkt het?

Live vanuit Het Podium: Tim Akkerman & the Ivy League! 
Bij ieder Locked & Live concert kan een zeer exclusief groepje fans aanwezig zijn*, maar gelukkig kun jij ook gewoon thuis meegenieten via de livestream! Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, steun jij de artiesten en crew financieel in deze moeilijke tijd. Dankjewel.

Live aanwezig zijn? Koop concerttickets via de bestel-button

Als je al twintig jaar muziek maakt, zal een nieuwe album release niet meer zo spannend zijn. Toch? Niets was minder waar voor de Haagse muzikant Tim Akkerman. En dat komt doordat hij in 2019 iets deed wat hij nooit eerder had gedaan. Wie zijn nieuwe album Lions Don’t Cry hoort denkt waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon. De rockplaat van jewelste doet denken aan zijn tijd als frontman bij DI-RECT. Maar er is meer aan de hand: Tim herontdekte zijn liefde voor Amerikaanse rock.

Hij liet zijn liefde voor Bruce Springsteen en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers, recht uit het hart. Het resultaat? Een zeer persoonlijk album. Hij combineert zijn muzikantschap met de liefde voor zijn kinderen. Zijn huwelijk strandde na veertien jaar en het verwerken van zijn relatie loopt als een rode draad door het album. Van het verdriet bij zijn kinderen tot het zelf inslaan van een nieuwe weg. Het album is een persoonlijke brief, die iedereen mag lezen.

“Als het goed voelt, moet je het gewoon doen,” aldus Tim. En dus staat vanaf de release van de eerste single Underestimate de complete band als geheel op de voorgrond. Ook dat is iets wat Tim nooit eerder heeft gedaan, maar zijn band is een hechte vriendengroep geworden. Het voelt goed en de band heeft het gewoon gedaan: een zeer persoonlijke albumrelease, met liedjes die emotionele snaren raken bij oude en nieuwe fans. Zelfs na twintig jaar muziek maken was dat spannend, maar als het goed voelt…

Locked & Live

Vanaf 25 november biedt het nieuwe initiatief Locked & Live met livestreaming vanuit poppodium Het Podium in Hoogeveen een online podium aan artiesten. Opgezet door een aantal professionals uit de muziekindustrie, presenteert Locked & Live het beste uit het diverse Nederlandse muzieklandschap van dit moment, met optredens van Eefje de Visser, Jett Rebel, Someone, EUT, Tim Akkerman & the Ivy League, Ten Times A Million, Paceshifters, Meis, Money and the Man, Jimmy Diamond, Heidevolk en Mayleaf. Met de verkoop van livestream tickets via een ‘pay as you like’ formule, worden de artiesten en crew financieel gesteund in deze moeilijke tijd.

*Kan ik een concert bezoeken in Het Podium? 

We hopen dat we in elk geval weer met een klein groepje muziekliefhebbers tegelijk kunnen genieten van livemuziek. Mochten er beperkende coronamaatregelen vanuit de overheid en het RIVM gelden, waardoor er niet langer publiek aanwezig mag zijn, dan ontvang jij het geld voor je kaartje gewoon terug. Je kunt dan natuurlijk nog wel een livestream-ticket aanschaffen, zodat je tóch kunt genieten van het concert. 

Meer weten? Check timakkerman.nl